El Congrés aprova tramitar la llei del PSOE per a alçar el veto del Senat al dèficit

La iniciativa busca que puga votar-se en segona volta en el Congrés encara que el rebutge la cambra alta.

Hemicicle del Congrés
Hemicicle del Congrés / Arxiu

El Congrés ha avalat per majoria aquest dimarts tramitar la proposta de llei del PSOE que demana modificar la llei d'estabilitat amb l'objectiu d'alçar el veto que posa el Senat a l'aprovació d'una senda de dèficit i impedeix que torne a ser votada en la cambra baixa. La iniciativa ha eixit avant amb 195 vots a favor, 134 en contra i 7 abstencions.

Abans de la votació, la majoria de partits polítics havia anunciat que donaria suport a aquesta modificació perquè suposa una anomalia en la reglamentació general, ja que totes les lleis es voten per les dues cambres i, en cas de ser rebutjades pel Senat, tornen a ser votades en el Congrés.

PP, Vox i Fòrum Astúries han decidit votar en contra de la reforma i consideren que el govern espanyol vol minvar la capacitat legislativa del Senat, mentre que el BNG s'ha abstingut en argumentar que el debat ha versat sobre l'eliminació de l'article 135 que imposa un dèficit zero i que es va reformar amb aquest objectiu amb suports del PP i del PSOE.

La proposta socialista, que continuarà el tràmit parlamentari en comissió per a rebre possibles esmenes, demana sortejar el veto de la cambra alta a la senda de dèficit perquè puga tornar a votar-se en el Congrés en segona volta i aprovar-ser per majoria simple.

Calvo i Iglesias s'equivoquen i voten no

L'anècdota de la sessió l'han protagonitzada la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, que s'han equivocat i han votat no a la presa en consideració de la proposta de llei del PSOE.

Fonts governamentals han precisat que s'ha tractat d'un "error humà", i que no existeix cap intencionalitat política. L'equivocació dels dos vicepresidents destacava en el quadre de les votacions que es veu en dues pantalles situades en els laterals de l'hemicicle.

També et pot interessar

stats