El Congrés aprova la nova llei de crèdit immobiliari

La cambra baixa dona tres mesos a la banca per a aplicar el nou repartiment de despeses en les hipoteques.

VÍDEO | El Congrés aprova la nova llei de crèdit immobiliari

El Congrés ha aprovat definitivament la nova llei de crèdit immobiliari. Això sí, la norma entrarà en vigor als tres mesos de la seua publicació en el BOE, en avalar l'esmena del Senat que donava més marge a les entitats financeres per a adaptar-se a la legislació.

Aquest canvi ha tingut el suport de PP, Ciutadans, PDeCAT, UPN i Fòrum Astúries, mentre que PSOE, Units Podem, Esquerra Republicana, Compromís, EH-Bildu i Coalició Canària s'han oposat, sense èxit, a l'esmena. 

D'aquesta forma, la nova llei no entrarà en vigor almenys fins al final de maig, una vegada que el termini màxim per a traslladar aquesta directiva europea expirara fa ja tres anys, al març de 2016.

No obstant això, el Congrés sí que ha rebutjat la proposta del PP per a condicionar l'entrada en vigor de les noves condicions de transparència material -entre elles el nou repartiment de despeses- a un desenvolupament reglamentari. 

Per tant, la hipoteca per al primer habitatge quedarà gravada amb l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD), que pagaran els bancs, tal com ha aprovat el Congrés amb el vot de tots els grups parlamentaris excepte Ciutadans.

També et pot interessar

stats