El Congrés aprova l'informe sobre la crisi financera

El dictamen, avalat pel PP, el PSOE, Esquerra Republicana i el PNB, reprova el Banc d'Espanya i assenyala "males pràctiques" de caixes i bancs.

El Congrés aprova l\'informe sobre la crisi financera
El Congrés aprova l'informe sobre la crisi financera

L'última sessió del ple del Congrés, celebrada aquest dijous, donarà llum verda al dictamen de la comissió que ha investigat la crisi financera, el rescat bancari i la fallida de les caixes d'estalvis. Els grups parlamentaris realitzaran una última revisió de les conclusions i les propostes que arreplega l'informe.

Aquest document té ja el vistiplau del PP, el PSOE, Esquerra Republicana, el PNB i Coalició Canària, que van votar a favor. Units Podem i Compromís s'abstingueren i Ciutadans hi va votar en contra. Cap de les propostes particulars dels partits tirarà endavant, ja que els grups parlamentaris han avançat que les rebutjaran totes menys la seua, per tant, no s'incorporaran al dictamen. 

Aquest consta d'un informe, que arreplega la investigació parlamentària que s'ha realitzat. En el relat la comissió de la crisi financera reprova la gestió del Banc d'Espanya i de la resta d'organismes de supervisió perquè, segons considera, "no van fer front a les obligacions" per a actuar contra la bambolla de crèdit i la immobiliària. Acusa les entitats de no usar els instruments que tenien a l'abast "per falta de voluntat política". 

El document també condemna el funcionament del "model de negoci bancari" que es va desenvolupar les últimes dècades i el considera "una de les causes de la crisi financera". De fet, fa referència a les "males pràctiques" de bancs i caixes d'estalvis.

També et pot interessar

stats