Les confraries valencianes decideixen prescindir de Coincopesca per no sentir-se representades

La decisió ha agafat de sorpresa l’organització interfederativa, que assegura que no ha rebut la comunicació de la Conselleria de Pesca

Reunió dels presidents de les Federacions Provincials de Pesca amb el director general de Pesca, Francisco J. Espinós
Reunió dels presidents de les Federacions Provincials de Pesca amb el director general de Pesca, Francisco J. Espinós / Generalitat

Els presidents de les tres federacions provincials de pesca de la Comunitat Valenciana s’han reunit aquest dilluns a la vesprada amb el director general de Pesca, Francisco J. Espinós. En la reunió han acordat prescindir de la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (Coincopesca). À Punt Notícies ha contactat amb l'entitat, que s'ha mostrat sorpresa per la decisió, ja que encara no havia rebut una comunicació oficial de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Entre altres punts de l'orde del dia de la reunió entre la Conselleria i les federacions, hui s’ha abordat la continuïtat en aquesta entitat interfederativa. Segons ha informat el departament que dirigeix José Luis Aguirre, de les vint confraries inscrites, quinze han votat a favor de no continuar, tres d'han votat en blanc i dos han votat en contra. Per això, la decisió majoritària ha sigut prescindir de pertànyer a Coincopesca.

Així es desprén dels resultats de les votacions prèvies que s'han fet en els capítols de les confraries de les tres províncies i que els presidents de les federacions provincials han donat a conéixer. A la província de València, les confraries de Cullera i València sí que han traslladat verbalment la seua intenció de voler continuar en Coincopesca, mentre que Gandia no.

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha traslladat el seu suport a la decisió majoritària de les confraries “després de quedar patent que no se senten representades per l'entitat interfederativa” i els ha donat la mà per a afrontar junts “les demandes del sector”.

En el departament han assegurat que estan fent “un important esforç” per revitalitzar les confraries de pescadors i que han establit un sistema de repartiment equitatiu per a fixar la quantia de les ajudes, garantint un import mínim i un altre variable, atenent paràmetres objectius com són quilos capturats, facturació, nombre de vaixells port base i despeses de personal.

També et pot interessar

stats