La veda de la pesca de l'anguila posa en perill la confraria de pescadors del Palmar

Denuncien que, com que no estan reconeguts de forma professional, no poden optar a una indemnització durant la parada

Pesca d'anguiles al Palmar de València / À Punt NTC

El pròxim mes d'octubre al Palmar no podran començar la temporada de pesca de l'anguila a causa d’una directiva europea que afecta tota la Mediterrània i que exigeix sis mesos de veda a l'any de la pesca d'aquest animal en perill d'extinció. La cap del Servei de Caça i Pesca explica que, enguany, han decidit esperar que s'acabara la temporada de pesca de 2023 per a començar aquest període de veda. Per tant, hauria d’acabar al novembre, però potser només pesquen al mes de desembre perquè la mesura en 2024 inclou els mesos de gener a març, mesos que al·leguen de migració per a la reproducció de l'anguila i també de més pesca per a la confraria.

Amparo Lisandre, secretaria de la Confraria de Pescadors del Palmar, explica que aquesta mesura pot ser la fi de la seua forma de guanyar-se la vida perquè no estan reconeguts de manera professional i això fa que no tinguen dret a la indemnització per la parada en la pesca. 

Aquesta veda imposada per la Unió Europea afecta directament unes trenta famílies del Palmar, però indirectament perjudica tot el motor econòmic d’aquesta pedania de València, el turisme que visita la zona per a degustar el tradicional all i pebre, fet, per descomptat, amb anguila del Palmar. 

Des de la confraria de pescadors alerten dels perills de la pesca furtiva i de la fi de l’aqüicultura, i proposen alternatives i diàleg, mentre que, des de la conselleria, afirmen que estan oberts a totes les propostes però sempre respectant la normativa europea. 

Com que la mesura ha arribat en el moment de transició al govern valencià, des de la Confraria de Pescadors del Palmar esperen que aquesta situació no allargue les converses.

També et pot interessar

stats