La confiança de l'inversor espanyol tanca el tercer trimestre en negatiu

Després d'onze trimestres en positiu, es queda en negatiu per primera vegada des de 2016.

La incertesa econòmica i la inestabilitat política han pesat en el tercer trimestre sobre l'ànim dels inversors
La incertesa econòmica i la inestabilitat política han pesat en el tercer trimestre sobre l'ànim dels inversors / Adeolu Eletu (Unsplash)

La confiança de l'inversor espanyol va tancar el tercer trimestre de 2019 en negatiu, amb -0,27 punts. Després d'onze trimestres en positiu, es queda en negatiu per primera vegada des de 2016, segons l'índex que elabora trimestralment J.P. Morgan Asset Management.

En concret, l'índex de confiança va caure entre juliol i agost més d'un punt i ha tancat el període més llarg d'optimisme inversor des que la gestora va començar a realitzar aquesta enquesta en 2007. Ara bé, la confiança dels inversors i estalviadors va començar a minvar des que aconseguira el seu màxim històric de 3,1 punts al principi de 2018.

La creixent incertesa econòmica i la inestabilitat política han pesat més en el tercer trimestre sobre l'ànim dels inversors a l’hora de valorar l'evolució dels mercats en els pròxims sis mesos. Això ha fet que els pessimistes superen els optimistes.

Quasi un 35% dels pessimistes justifiquen la seua opinió negativa, deu punts més que fa nou mesos,  amb l'absència d'un govern estable i la convocatòria d'eleccions; i un 33% la va atribuir a la seua percepció sobre la situació econòmica. D’altra banda, el Brexit va contribuir a aquesta percepció pessimista, ja que va passar del 7% fa tres mesos a un 17% l'últim trimestre.

També et pot interessar

stats