La confiança empresarial registra un fort repunt del 10,1% després de dos trimestres de descensos

La Comunitat Valenciana és una de les quatre autonomies on més creix l'optimisme entre juliol i setembre malgrat la incertesa econòmica internacional

La Comunitat Valenciana frega el 100% d’ocupació hotelera
Una terrassa turística, en arxiu

L'estiu ha disparat la confiança dels empresaris valencians en la marxa dels seus negocis. Després de dos trimestres consecutius de pessimisme el 2022, la confiança dels empresaris de la Comunitat Valenciana creix en el tercer trimestre un 10,1%, en comparació amb l'anterior, la quarta major pujada en l'àmbit autonòmic. La confiança al conjunt d'Espanya repunta un 7,5% i Balears (una destinació també eminentment turística) encapçala un optimisme que en general es reflecteix en totes les comunitats, segons les dades que publica aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Després d'un 2021 que va concloure en símptomes d'optimisme (a la Comunitat Valenciana aquest indicador va pujar un 2,8% en el quart trimestre), la confiança empresarial es va enfonsar durant la primera meitat del 2022, amb caigudes del 4,6% i del 5,9%, respectivament.

L'optimisme dels mesos més turístics de l'any, en tot cas, va en línia amb el que va passar també el 2021, període en què la confiança dels empresaris valencians en la marxa dels seus negocis va repuntar un 11,3%.

Transport i hoteleria, els més optimistes

El desglossament per sectors mostra que els empresaris del transport i de l'hoteleria són els més optimistes, en un repunt del 16%, segons el Portal Estadístic de la Comunitat Valenciana. El comerç també té unes perspectives superiors a les de la mitjana valenciana, amb un repunt previst del 13,6%.

Per contra, la construcció i la indústria es mostren també optimistes en aquest tercer trimestre, amb repunts del 7,7%, però menys que la resta de sectors.

I per províncies, Castelló encapçala el repunt de la confiança dels empresaris (14,8%), seguida d'Alacant (11,8). Només València està per davall, amb un repunt del 6,9%.

També et pot interessar

stats