Conductors i cotxes de VTC protesten contra del decret de Foment

Uns 40 cotxes i 200 conductors es manifesten per la regulació sobre el sector que pretén aprovar el govern espanyol.

La manifestació ha acabat davant el Ministeri de Foment
La manifestació ha acabat davant el Ministeri de Foment

L’associació d’autònoms dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que agrupa xicotets empresaris del sector, s’ha concentrat en una manifestació en el passeig de la Castellana a Madrid. La manifestació ha acabat davant el Ministeri de Foment. Conductors i cotxes de VTC han marxat en contra del decret de Foment cridant “volem treballar”.

Els manifestants, amb el lema “En el futur cabem tots” han tallat els sis carrils centrals del passeig de la Castellana de Madrid, per la plaça de Cuzco, en protesta per la regulació sobre el sector que el Ministeri de Foment aprovarà previsiblement aquest divendres per decret en Consell de Ministres.

Al crit de “no trenquem cotxes” i “volem treballar”, i amb les botzines dels cotxes de fons, els manifestants han iniciat una marxa cap a la seu de Foment, situada una mica més al sud del passeig. Els manifestants, vestits amb l’habitual camisa i corbata amb les quals presten servei, portaven pancartes en les quals es podien llegir lemes com “Pel dret a treballar”, “Pels nostres 70.000 llocs de treball” i  “Pedro, malament... molt malament”.

Al començament de la manifestació, el president d’Unauto, la patronal de VTC, Eduardo Martín, ha retret al govern central que no els haja consultat sobre l’esborrany del decret que pretén aprovar per a habilitar que les comunitats autònomes passen a regular el sector i no voler asseure’s a negociar amb el col·lectiu.

Segons Martín, amb la manifestació protesten contra el govern espanyol “que vol enviar a 15.000 treballadors a la ruïna amb l’únic objectiu de donar suport al monopoli del taxi”.

També et pot interessar

stats