Condemnen el Banc Santander a retornar més de 400.000 euros per falta d'informació

Un producte oferit per l'entitat no aportava informació sobre la seua naturalesa, característiques i riscos.

Condemnen el Banc Santander a retornar més de 400.000 euros per falta d\'informació
Condemnen el Banc Santander a retornar més de 400.000 euros per falta d'informació

El jutjat de primera instància número 10 de València ha condemnat el Banc Santander a retornar els 407.765,40 euros que una clienta va invertir en valors Santander. 

El tribunal entén que "la contractació del producte es va produir mitjançant un consentiment viciat per error, motivat per l'absència d'una adequada informació sobre la naturalesa, característiques i riscos del producte".

Així, el jutge ha estimat la demanda interposada per la clienta i ha declarat la nul·litat de la compra de valors Santander per 407.765,40 euros que la demandant va subscriure el 29 d'octubre de 2009.

Segons assenyala la sentència, un dels documents entregats a la demandant "a penes conté més identificació" dels valors Santander "que el de la seua denominació". En l'annex subscrit per la clienta, i en què s'indica que ha sigut informada de les característiques i riscos del producte, "no hi ha major descripció d'aquest", afig.

De la mateixa manera, la demandada ha presentat el tríptic de les condicions d'emissió, que "no consta subscrit per l'ordenant", com tampoc figura que la denunciant rebera el fullet explicatiu amb les característiques del producte. Així, la clienta va impugnar els dos documents i rebutja que li'ls intregaren en el seu moment.

El jutge afirma que el conjunt probatori "no permet concloure que l'entitat demandada prestara al seu client una informació suficient i adequada sobre els riscos del producte contractat".

També et pot interessar

stats