Condemnat un empresari del calcer, d'Elda, per no donar d'alta en la Seguretat Social huit treballadores

La sentència condemna a set mesos de presó el responsable del taller a més del pagament d'una multa de sis mesos amb una quota diària de sis euros

Professionals del calcer a una fàbrica d'Elx
Professionals del calcer en una fàbrica d'Elx / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a set mesos de presó el propietari d'un taller de calcer, d'Elda (Vinalopó Mitjà), per un delicte contra els drets dels treballadors, per tindre huit empleades a càrrec seu sense estar donades d'alta en el règim general de la Seguretat Social.

El tribunal de la Secció Tercera explica en la sentència que dos sotsinspectors de Treball van aportar el testimoni de situació d'irregularitat en la qual estaven les treballadores després de fer una visita al taller a les 10:26 hores del dia 19 d'octubre de 2017. La Fiscalia sol·licitava inicialment per a l'acusat la pena d'un any de privació de llibertat, mentre que l'acusació particular, exercida per la Tresoreria General de la Seguretat Social, elevava la petició als tres anys d'ingrés a la presó.

No obstant això, en l'inici del juí, el passat 16 de maig, la Fiscalia va modificar les conclusions inicials per a plantejar una nova sol·licitud de pena de set mesos de presó, a la qual es va adherir l'acusació particular. I la defensa, que sol·licitava inicialment la lliure absolució de l'empresari, al final es va conformar amb la nova qualificació.

En conseqüència, el tribunal ha acordat imposar set mesos de reclusió penitenciària, a més del pagament d'una multa de sis mesos amb una quota diària de sis euros i de les costes processals. La sentència resol suspendre la pena privativa de llibertat pel termini de dos anys amb la condició que l'empresari no torne a delinquir.

També et pot interessar

stats