Condemnat a un any i set mesos de presó l'exconseller del Banc de València per préstecs a una societat afí

L'Audiència Nacional estableix que ha d'indemnitzar el FROB amb la suma de 509.525 euros i els interessos corresponents.

Condemnat a un any i set mesos de presó l'exconseller del Banc de València per préstecs a una societat afí

L'Audiència Nacional ha condemnat a un any i set mesos de presó l'exconseller delegat del Banc de València Domingo Parra. El jutjat el condemna per un delicte d'administració deslleial en relació amb la concessió d'un préstec a la societat Pegoliva per a la construcció d'habitatges.

La sentència considera que Parra va actuar “en perjuí dels interessos” de l'entitat bancària, però li ha aplicat els atenuants de reparació del dany, per haver ingressat 330.000 euros, i de confessió, per haver reconegut els fets durant el juí, celebrat a la fi del passat mes de gener. Així mateix, la decisió judicial assenyala que haurà d'indemnitzar el FROB, i en cas contrari CaixaBank com a successor del Banc de València, amb la suma de 509.525 euros amb els interessos corresponents.

Actuació en perjuí dels interessos del banc

La resolució condemna en condició de tercers a títol lucratiu la societat Pegoliva SL, i subsidiàriament Salvador, Juan José i Isabel Pons Sivera, amb responsabilitat solidària entre ells. El magistrat relata que Parra va ocupar el càrrec de conseller delegat del Banc de València des de juliol de 1994 fins a l’octubre de 2001, quan va ser destituït. Aquesta entitat bancària, explica, va concedir el 27 de setembre de 2007 a la societat Pegoliva SL un préstec promotor per import de 4.910.429 euros dirigit a la construcció de 25 habitatges i els seus annexos.

Segons afirma el text, l'exconseller va aprovar el préstec “unilateralment i en perjuí dels interessos de l'entitat bancària”, a més d'autoritzar un préstec de l'ICO sense garanties. Tant el préstec inicial com el préstec de l'institut de crèdit van quedar impagats. 

També et pot interessar