Els concursos de creditors augmenten un 4,5% a la Comunitat Valenciana

En el tercer trimestre s'han registrat 185 procediments de suspensió de pagaments, 142 a empreses i 43 a persones físiques.

Protesta d'un grup de treballadors pel tancament d'una empresa, en una imatge d'arxiu
Protesta d'un grup de treballadors pel tancament d'una empresa, en una imatge d'arxiu / Efe

Els concursos de creditors (antiga suspensió de pagaments) han augmentat un 4,5% en el tercer trimestre d'enguany a la Comunitat Valenciana, fins als 185 procediments, dels quals 142 correspon a empreses i 43 a persones físiques, segons les dades provisionals de l'Estadística del Procediment Concursal (EPC) publicades aquest dimecres.

Per nombre d'assalariats, la majoria van ser d'empreses de fins a 20 treballadors i amb un volum de negoci de 250.000 euros i una antiguitat de l'empresa de huit anys. Per sectors, un gran nombre de concursos corresponen a empreses del sector del comerç, seguit de la construcció i el transport.

Al conjunt de l'Estat, les empreses que es van declarar en concurs de creditors han augmentat un 14% en el tercer trimestre respecte al mateix període de l'any passat, fins a sumar 963 procediments de fallida.

Per contra, les famílies declarades en suspensió de pagaments i fallides davant la impossibilitat d'afrontar els seus deutes han baixat un 0,5%, fins a sumar 421, amb la qual cosa acumulen ja cinc trimestres a la baixa. D'aquesta manera, sumant famílies i empreses, el nombre de deutors concursals del tercer trimestre s'ha situat en 1.384, xifra un 9,1% superior a la del mateix període de 2018.

Les societats limitades, les més afectades

De les 1.384 empreses que van entrar en concurs en el tercer trimestre, 56 eren societats anònimes, amb una baixada interanual del 34,1%, mentre que 808 eren societats limitades, un 22,1% més que en el tercer trimestre de 2018. Les persones físiques amb activitat empresarial van presentar la mateixa xifra de concursos que en el tercer trimestre de 2018, un total de 82.

També et pot interessar

stats