Concoval celebra un atípic Dia Internacional de les Cooperatives

"Davant les crisis, el valor de cooperar" és el lema elegit enguany per a commemorar aquest dia.

El president de Concoval, Emili Villaescusa
El president de Concoval, Emili Villaescusa / Europa Press.

Aquest dissabte es commemora en tot el món el Dia Internacional de les Cooperatives, i els ajuntaments de València, Alacant i Castelló han penjat una pancarta al balcó amb el lema "Davant les crisis, el valor de cooperar".

Encara que, a causa de la situació excepcional derivada de la pandèmia del coronavirus, no s'ha fet cap acte presencial, el consell rector de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) ha decidit mantindre la commemoració en la data oficial, el primer dissabte del mes de juliol.

Així, enguany s'han buscat altres formes de posar en valor el cooperativisme valencià, el tercer més potent d'Espanya per nombre d'empreses i ocupació, i s'han desplegat un conjunt d'accions per a celebrar-ho d'una manera diferent, sobretot en les xarxes socials.

Cooperativisme contra la crisi

Segons el president de Concoval, Emili Villaescusa, el lema que han triat enguany les cooperatives valencianes, i que han utilitzat durant tota la setmana, busca "transmetre un missatge optimista, positiu, que ens recorda que eixirem d'aquesta situació".

Villaescusa ha volgut recordar que, des que s'acabà l'estat d'alarma, el cooperativisme valencià ha exigit estar present en la comissió de reconstrucció, perquè "les cooperatives fem les coses de manera diferent, som més flexibles i hem demostrat una major eficàcia a l'hora de gestionar les crisis".

També et pot interessar

stats