La Comunitat Valenciana va registrar al maig el millor mes en creació d'empreses

Durant eixe període es van crear 1.354 empreses a la Comunitat Valenciana, un 5,45% més que l’any anterior

Empresa de videojocs en una imatge d'arxiu
Empresa de videojocs en una imatge d'arxiu / Daniel Pérez (EFE)

La Comunitat Valenciana consolida de manera contundent la tendència a l’alça respecte a la creació d’empreses amb el millor mes de maig de la seua història. I és que eixe mes es van crear 1.354 empreses a la Comunitat Valenciana, un 5,45% més que durant el mateix període l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que ha difós la Generalitat este dilluns.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que “esta dada ve a reforçar la tendència i el resultat de polítiques eficaces i eficients per part del Consell, que estan dinamitzant el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana”. L’increment mostrat al nostre territori contrasta amb les xifres de tota Espanya, on es crearen 9.652 empreses, dada que representa un descens del 7,3% respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa a la dissolució d’empreses, en el mes de maig es van dissoldre 107 societats a la Comunitat Valenciana, un 26,2% menys que en el mateix període de l’any anterior.

Un 2024 encara millor que el 2023

Les dades corresponents a l’acumulat entre gener i maig a la Comunitat Valenciana xifren la constitució d’empreses en 6.871. Això representa, per la seua part, un increment del 7,35% respecte al 2023, el qual per estes dades ja es considerava un bon any. L’any passat, el nombre de noves societats a la Comunitat Valenciana va ascendir a 13.417, que representen un 11,40% més que l'any 2022. En definitiva, es consolida una tendència d’increment del nombre d’empreses creades i de descens de societats dissoltes.

També et pot interessar

stats