La Comunitat Valenciana va liderar al juliol l'ocupació d'apartaments turístics

La província d'Alacant va ser la que més viatgers va allotjar en apartaments turístics (155.868) i la Costa Blanca és la destinació preferida a Espanya, amb 927.473 pernoctacions

Imatge d'apartaments turístics a Sant Joan
Imatge d'apartaments turístics a Sant Joan d'Alacant / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana va ser durant el mes de juliol el destí principal dels turistes que es van allotjar en apartaments. Primera en nombre de viatgers i també en la xifra total de pernoctacions. En concret, durant el mes passat la Comunitat Valenciana va rebre 287.829 viatgers (219.274 resident a Espanya i 68.555 estragers), la xifra més elevada de totes les comunitats autònomes. Igualment, va encapçalar la xifra de pernoctacions (1.780.324), segons l'enquesta d'allotjaments extrahotelers que publica aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El desglosament per zones mostra que la província d'Alacant va ser la que més viatgers va allotjar en apartaments turístics (155.868) i, en aquesta, la Costa Blanca és la destinació preferida a Espanya, amb 927.473 pernoctacions. Així mateix, dos dels tres punts turístics amb un nombre més elevat de pernoctacions al juliol a tot Espanya estan a la Comunitat Valenciana: Benidorm i Orpesa. Per la seua banda, la província de Castelló va sumar 76.936 viatgers en apartaments turístics i la de València 55.027.

L'enquesta de l'INE també mostra que durant el primer mes gran de la campanya estival, la Costa Blanca va presentar el major grau d'ocupació de càmpings, amb un 70,7% de les parcel·les oferides.

També et pot interessar

stats