La Comunitat Valenciana, tercera en ocupació hotelera en un estiu de caiguda

El sector turístic de la Costa Blanca espera tancar la campanya d’estiu amb una remuntada de les xifres.

Panoràmica de Benidorm
Panoràmica de Benidorm

El sector turístic de la Costa Blanca espera que en les properes setmanes es trenque la tendència a la baixa en l’ocupació hotelera que s’ha registrat durant la primera quinzena d’agost. En concret, els hotels han arribat a un 89,1% d’ocupació, la qual cosa suposa una pèrdua de 3,2 punts respecte al mateix període de l’any 2017. 

La tendència descendent detectada a Benidorm s’ha estés també a tota la província d’Alacant, ja que l’ocupació mitjana s’ha estancat en xifres del 90,2% en els primers quinze dies d’agost, segons ha detallat la patronal hotelera Hosbec. 

En declaracions a Les notícies del matí, el president d’aquesta entitat, Toni Mayor, ha atribuït la baixada registrada al mercat internacional. Segons afirma, la causa cal buscar-la en l’onada de calor que han patit els britànics i altres europeus, que els portat a quedar-se a casa.

Per la seu banda, l’INE ha confirmat la caiguda general de les xifres en el sector turístic que s’ha donat aquest estiu. Segons dades que ha fet públiques aquest divendres, les pernoctacions en hotels han descendit a tot Espanya un 2,2% al juliol respecte al mateix mes de 2017, i s’han comptabilitzat 42,6 milions d’estades. En total, durant els set primers mesos de 2018 les pernoctacions han disminuït un 0,7% en comparació de l’any passat. 

Tant les estades de turistes espanyols com les dels estrangers s’han vist reduïdes un 1,1% en el primer cas i un 2,7%, en el segon. Els dos mercats principals per al sector turístic espanyol, els britànics i els alemanys, han baixat un 2,5% i un 11,4% pel que fa al nombre de pernoctacions hoteleres.

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia de l’estat on s’ha registrat una major ocupació als hotels en el mes de juliol, amb un 74%, per darrere de Balears (que ha arribat al 89,5%) i de Canàries (80,7%). La mitjana a tot Espanya s’ha situat en xifres del 71%.

Davant d’aquest període marcat per una ocupació hotelera inferior a la de l’any passat, el president d’Hosbec es mostra optimista i confia que en l’última quinzena d’agost i les primeres setmanes de setembre les xifres remuntaran i permetran afrontar la segona part de la temporada turística, que es presenta millor. 

També et pot interessar

stats