La Comunitat Valenciana, tercera destinació dels viatgers espanyols al febrer

Les pernoctacions en establiments hotelers augmenten a Espanya un 6,8% al febrer respecte al mateix mes de 2019.

Les pernoctacions en establiments hotelers augmenten a Espanya un 6,8% al febrer respecte al mateix mes de 2019
Les pernoctacions en establiments hotelers augmenten a Espanya un 6,8% al febrer respecte al mateix mes de 2019 / Arxiu

La Comunitat Valenciana ha sigut la tercera destinació principal dels viatgers residents a Espanya al febrer, amb un 12,2% del total i un creixement interanual en el nombre de pernoctacions del 2,6%, per darrere d’Andalusia (21,6% del total) i Madrid (13,5%).

Per als viatgers internacionals la principal destinació triada al febrer va ser Canàries, amb un 46,4% del total de pernoctacions. La Comunitat Valenciana és la cinquena elecció dels turistes estrangers, amb un 7,4% del total, segons les dades de conjuntura turística hotelera de l’INE.

Al conjunt de l’estat espanyol, durant el mes de febrer les pernoctacions en establiments hotelers superen els 17,7 milions, un 6,8% més que en el mateix mes de 2019. Les pernoctacions de viatgers residents a Espanya augmenten un 9,8% i les dels no residents un 4,8%.

L’estada mitjana baixa un 0,9% i se situa en 2,7 pernoctacions per viatger. Els hotels facturen 83,7 euros de mitjana per habitació ocupada, la qual cosa suposa un descens anual del 0,7%.

Les pernoctacions dels viatgers de la Xina cauen un 53,6%

Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 23% i el 17%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers al febrer. El mercat britànic creix un 4,9% i l’alemany el 2,7%.

Cal destacar que les pernoctacions de viatgers procedents de l’apartat “Resta del món” de l’estudi cauen del mes de gener al de febrer entorn del 24%. En particular, la taxa intermensual de pernoctacions de viatgers de la Xina es desploma amb un 53,6%.

També et pot interessar

stats