La Comunitat Valenciana és la tercera destinació turística per a la nit de Cap d'Any

Engloba el 14% de les reserves de tot Espanya i Alacant es posiciona com la província estrela.

Turistes, a la plaça de la Mare de Déu a València
Turistes, a la plaça de la Mare de Déu a València / Europa Press

La Comunitat Valenciana és la tercera destinació preferida pels espanyols per a passar la nit de Cap d'Any amb un 14% de reserves, i Alacant és la província estrela, segons dades del portal d'escapades temàtiques Weekendesk.

Els espanyols gastaran uns 572 euros en viatges per a l'últim cap de setmana de desembre, xifra que suposa un 38% més de la despesa de l'any passat. Entre les destinacions més barates per a celebrar el cap d'any destaquen Extremadura, el País Basc, Castella-la Manxa i Madrid, on el preu mitjà de les escapades se situa entorn dels 300 euros.

En tercer lloc, la Comunitat Valenciana es troba entre les destinacions preferides amb el 14% de reserves, i Alacant es consolida com la província estrela. El rànquing de llocs preferits on viatjar l'última nit de l'any l'encapçala Andalusia, amb un 21% del total de les reserves, amb la província de Huelva al capdavant. Catalunya, que és una altra de les comunitats més sol·licitades, aglutina el 19% del total de les reserves.

Segons les estadístiques de Weekendesk.es, els andalusos (26%), seguits dels madrilenys (23%) i els catalans (10%) són els que més viatges reserven per al 31 de desembre i l'1 de gener.

Les escapades gastronòmiques són les més sol·licitades en aquestes dates, sobretot les que inclouen sopar i barra lliure, amb un 44% de les reserves. Una altra temàtica que no deixa de créixer és la del benestar, amb un 15%. Cada vegada són més els espanyols que reserven escapades amb banys termals, massatges i cures personals per a desconnectar durant el període vacacional nadalenc.

També et pot interessar

stats