La Comunitat Valenciana, tercera en creació d'empreses a l'abril

El nombre de noves societats va caure un 63,2% en taxa interanual, la major reculada de la sèrie històrica.

La Comunitat Valenciana, tercera en creació d'empreses a l'abril
La Comunitat Valenciana, tercera en creació d'empreses a l'abril

El mes d'abril va estar marcat econòmicament per la reducció de l'activitat en sectors considerats essencials com a conseqüència de la crisi de la Covid-19. Les dades de creació i dissolució de societats mercantils de l’Institut Nacional d'Estadística (INE) evidencien aquest fet en una forta caiguda de les dues xifres.

A pesar del descens general, la Comunitat Valenciana va ser la tercera autonomia que més societats mercantils va crear a l'abril, un total de 351. Tot i això, la xifra, que només està superada per Madrid i Andalusia, suposa un fort retrocés del 63,2% en comparació amb el mateix mes de 2019, la major reculada de la sèrie històrica.

Així mateix, la Comunitat Valenciana també va ser la tercera autonomia on més empreses es van dissoldre al mes d'abril, amb 41. Aquesta xifra representa una caiguda del 69,9% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. No obstant això, la Comunitat Valenciana ha estat per davall de la mitjana estatal, tant pel que fa a la dissolució com a la creació de societats mercantils.

A Espanya, el nombre de noves societats mercantils es va desplomar un 73,4% a l'abril respecte al mateix mes de 2019, la major caiguda des de 1995. En total, a l'abril es van crear 2.311 empreses, també mínim de la sèrie.

També et pot interessar

stats