La Comunitat Valenciana, la tercera autonomia que més turistes nacionals va atraure l’any passat

Els valencians van fer díhuit milions de viatges durant tot el 2023, segons les dades de l’INE

Tres joves surfistes ixen de la mar mentre un creuer de grans dimensions espera per a atracar al port de València
Tres joves surfistes ixen de la mar mentre un creuer de grans dimensions espera per a atracar al port de València / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana va ser la tercera autonomia que més turistes nacionals va rebre durant el 2023. Concretament, fins ací van arribar quasi el 10% dels visitants residents a Espanya, el que suposa quasi 18,5 milions de viatges, segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El nostre territori va quedar només per darrere d’Andalusia i Catalunya.

L'any passat, el nombre de viatgers espanyols es va reflectir en 83.486.786 pernoctacions a la Comunitat Valenciana, el 10,4% del total, amb una despesa total de 4.515,6 milions d'euros i una despesa mitjana diària de 54 euros i de 244 per persona.

Els residents a la Comunitat Valenciana, segons recull el balanç de l’INE, van fer 18 milions de viatges el 2023 dels 185,9 milions de tota la ciutadania espanyola. Al conjunt d’Espanya, els viatges van augmentar un 8,5% respecte al 2022 i la despesa total associada va pujar als 58.750 milions d'euros.

El 89,6% dels viatges que va fer la ciutadania espanyola va tindre com a destinació principal una nacional, mentre que la resta va ser a l'estranger. 

També et pot interessar

stats