La Comunitat Valenciana tarda 23 dies a pagar als seus proveïdors, quasi dos més que la mitjana

Es manté per davall del límit legal de l'administració, establit en trenta dies 

La Comunitat Valenciana va ser la que més va tardar a pagar els proveïdors al març
La Comunitat Valenciana triga 23,12 dies en pagar als proveïdors / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ha tardat 23,12 dies de mitjana a pagar els seus proveïdors durant el mes de juny, segons ha donat a conéixer aquest dilluns el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Són quasi dues jornades més d’espera que la mitjana nacional, situada en els 21,73 dies. En conjunt, aquesta xifra es manté per davall dels trenta dies establits com a límit legal per l'administració.

La baixada més significativa l'ha registrada Múrcia, que ha passat dels 54 dies d’espera per a pagar els seus proveïdors durant el mes de maig, a només 13,36 dies en el mes de juny. Astúries és la regió que més temps d’espera arrossega (33,56 dies), per davant de Catalunya (26,46 dies) i seguida de prop per La Rioja (amb 25,11 dies). La que més prompte paga és Extremadura (en només 10,47 dies).

El termini de pagament de l'administració central s'ha xifrat en 24,74 dies, mentre que el termini mitjà de les corporacions locals del segon trimestre de 2023 arriba als 29,18 dies. Pel que fa al pagament en els Fons de la Seguretat Social, s'ha xifrat en 10,05 dies.

També et pot interessar

stats