La Comunitat Valenciana és la setena amb menys inversió en habitatge públic de tot Espanya

Són dades del Boletín especial Vivienda Social 2020 que ha publicat el Ministeri de Transports i Agenda Urbana.

Inversió en habitatge de CCAA i ajuntaments el 2019 (euros per habitant)
Inversió en habitatge de CCAA i ajuntaments el 2019 (euros per habitant) / Marta Galindo (Font: Ministeri de Transports i Agenda Urbana)

La Comunitat Valenciana és la setena amb menys inversió en habitatge públic de tot Espanya, amb menys de 40 euros per habitant el 2019. La mitjana espanyola és de vora 49 euros per habitant. Són dades del Boletín especial Vivienda Social 2020 que ha publicat el Ministeri de Transports i Agenda Urbana.

Segons l’informe la comunitat autònoma amb més inversió en habitatge públic per habitant és Navarra, amb més de 100 euros per persona. La que menys inverteix és Castella i Lleó, amb poc més de 23 euros per habitant.

El butlletí també revela que el 1985 el nombre total d'habitatges públics acabats a Espanya suposava més del 67% del total del parc immobiliari. Des d’aleshores cada vegada es construeix menys vivenda pública, no supera mai el 10% i arriba a l’any 2002 amb la xifra més baixa, un 7,2%. L'any passat, l’habitatge públic representava un huit i mig per cent del total del parc immobiliari.

Tanmateix, l’informe explica que aquesta tendència a la baixa és conseqüència que la major part de parc públic d'habitatge és en propietat i no destinant al lloguer, tal com passa en altres països europeus. Als Països Baixos, primer en nombre de vivenda social respecte al total del seu parc inmobilairi, els habitatges públic de lloguer representen un 30%, mentre a Espanya aquesta xifra se situa en el 2,5%.

També et pot interessar

stats