La Comunitat Valenciana és la segona autonomia on es realitzen més hores extraordinàries

Un informe de CCOO destaca que suposen un cost salarial de 1.514 milions, l'1,39% del PIB valencià.

Un informe de CCOO destaca que les hores extraordinàries suposen un cost salarial de 1.514 milions
Un informe de CCOO destaca que les hores extraordinàries suposen un cost salarial de 1.514 milions / Europa Press

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia en la qual es realitzen més hores extraordinàries, 1,6 milions cada setmana. Això ha suposat un cost salarial de 1.514 milions d'euros en 2018, l'1,39% del PIB valencià, que permetrien crear 40.000 nous llocs de treball decent a l'any, segons un informe realitzat per CCOO PV.

El sindicat ha realitzat un estudi amb dades de l'EPA de 2018 sobre hores extres realitzades i no remunerades en contractes indefinits a jornada completa. El major increment es produeix en el tercer trimestre a causa de l'impacte del període estival, fonamentalment en el sector turístic.

El secretari d'Acció Sindical, Daniel Patiño, ha denunciat que aquest volum d'hores està suposant "un desviament directe de rendes del treball cap als beneficis empresarials". Per això, ha recalcat que resulta "imprescindible" el compliment de la normativa en matèria de registre diari de jornada.

Observatori del Treball Decent

En aquest sentit, ha proposat al Consell la creació de l'Observatori del Treball Decent, com a eina de control i denúncia de l'economia irregular i submergida. 

També et pot interessar

stats