La Comunitat Valenciana retalla el termini mitjà de pagament a proveïdors

Amb un període mitjà de 52,01 dies, és la segona autonomia que més tarda a pagar a Espanya.

La Comunitat Valenciana retalla el termini mitjà de pagament a proveïdors
La Comunitat Valenciana retalla el termini mitjà de pagament a proveïdors

El període mitjà de pagament a proveïdors de la Comunitat Valenciana es va situar el mes de novembre en 52,01 dies. Aquesta dada millora els 58,01 dies d'octubre, encara que es manté per damunt de la mitjana en el conjunt d'Espanya, de 33,24 dies.

Segons les dades oferides pel Ministeri d'Hisenda, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia espanyola que més tarda a pagar els proveïdors.

Les dades estatals reflecteixen que el mes de novembre es va reduir en 2,42 dies el temps que empren les comunitats autònomes a pagar els proveïdors, fins als 33,24 dies de mitjana. El ministeri ha destacat que es mantinga una tendència descendent i per davall dels 60 dies que exigeix la llei.

En les comunitats autònomes, la ràtio d'operacions pagades se situa en 28,54 dies i la d'operacions pendents de pagament en 37,92 dies. Això suposa que, respecte al mes anterior, disminueix en 1,11 dies la ràtio d'operacions pagades, mentre que baixa en 5,19 dies la ràtio d'operacions pendents de pagament.

Quant a l'administració central, aquesta mateixa dada al novembre era de 38,97 dies, amb un descens respecte a octubre de 0,31 dies. Respecte a les entitats locals de cessió, la seua PMP era de 59,37 dies, 2,64 dies menys que el mes anterior. Finalment, el PMP registrat en els Fons de la Seguretat Social al novembre se situa en 25,5 dies, en aquest cas amb un increment de 3,40 dies.

També et pot interessar

stats