La Comunitat Valenciana rep un 61% menys de turistes internacionals al març

A Espanya la caiguda de visitants estrangers, causada pel coronavirus, ha sigut d'un 64,3%, segons dades de l'INE.

Establiment hoteler tancat pel coronavirus
Establiment hoteler tancat pel coronavirus

La Comunitat Valenciana ha rebut al març la visita de 253.718 turistes internacionals, és a dir, un 60,9% menys que en el mateix mes de l'any passat, segons l'Estadística de moviments turístics en fronteres (Frontur) que ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El conjunt d'Espanya ha rebut al març la visita de 2 milions de turistes internacionals, un 64,3% menys que en el mateix mes del 2019. Els efectes de la pandèmia del coronavirus i la consegüent paralització del sector s'aprecien ja clarament en aquestes dades.

La Comunitat Valenciana és la quarta destinació entre els viatgers forans, amb un 12,6% del total al març. Les Canàries és la destinació principal, amb el 22,8% del total, seguida de Catalunya (20,1%) i Andalusia (15%).

Els turistes han gastat més diners

Segons les dades de l'enquesta de despesa turística (Egatur) de l'INE, la despesa total dels turistes internacionals que han visitat la Comunitat Valenciana al març ha sigut de 254 milions d'euros, un 60% menys que al març del 2019. La despesa mitjana per turista se situa en 1.000 euros, amb un increment anual del 2,15%. La despesa mitjana diària, per contra, cau un 4,84%, fins als 106 euros.

A tot Espanya, la despesa total dels turistes estrangers al març ha arribat als 2.215 milions d'euros, fet que suposa un descens del 63,3% respecte a fa un any. La despesa mitjana per turista se situa en 1.097 euros, amb un increment anual del 2,7%. La despesa mitjana diària creix un 0,9%, fins als 152 euros.

També et pot interessar

stats