La Comunitat Valenciana rep més de 8,7 milions de turistes internacionals en 2018

La xifra, que comprén els mesos de gener a novembre, suposa un 3% més que el mateix període de l'any anterior.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

Un total de 8.778.000 turistes internacionals han visitat la Comunitat Valenciana de gener a novembre de 2018. Segons l’enquesta Frontur-Egatur de l’INE, això suposa un 3% respecte al mateix període de l’any 2017.

D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana registra el segon increment més important de turisme internacional entre els principals destins a Espanya, per damunt d’Andalusia, les Balears, Catalunya o les Canàries, molt per damunt de la mitjana espanyola, que és del 0,7%.

També augmenten les pernoctacions d’estrangers, xifrades en 85,7 milions. Pugen un 1,6% entre gener i novembre, així com la despesa dels turistes, que ha crescut un 4,5%.

Per mercats, Regne Unit puja un 0,3% fins arribar als 2.780.348, però augmenta en cinc punts percentuals per la seua despesa.

En general creixen la majoria dels mercats emissors, però destaquen Itàlia, amb un increment de viatgers del 24,7%, i Bèlgica, que puja un 17,2%.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, els resultats són “fruit de l’esforç del sector turístic per mantindre el posicionament de la Comunitat Valenciana en un mercat cada vegada més competitiu”. Ha remarcat que aquestes dades "fan pensar que el balanç de 2018 serà molt positiu i fregarem els 9 milions de turistes estrangers, cosa que ens posiciona com un destí amb gran potencial.

Segons Colomer, “és molt important la confiança que continua mantenint el Regne Unit a la Comunitat Valenciana i el destacat increment de despesa”. A més, per al secretari autonòmic, les dades reflecteixen l’aposta per la desestacionalització i l’increment de la rendibilitat en benefici d’un turisme més sostenible.

Pujada del 10,5% en novembre

Pel que fa a les dades del mes de novembre, l’enquesta Frontur mostra que el territori valencià va rebre un total de 499.558 de turistes, un 10,5% més que en el mateix mes de 2017.

Per mercats, el creixement és especialment destacable en el cas del mercat italià (114,5%), però també el Regne Unit creix aquest mes un 9% fins tocar els 170.000 viatgers.

La despesa del turisme estranger en novembre va ser de 472 milions d’euros, un 13,5% més que en 2017.

També et pot interessar

stats