La Comunitat Valenciana rep 650 milions del fons de finançament autonòmic

L'ajuda s'emmarca dins el projecte REACT-UE que buscar reactivar l'economia després de l'impacte de la pandèmia de Covid-19

La ministra portaveu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la seva arribada a una roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La ministra portaveu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la seva arribada a una roda de premsa posterior al Consell de Ministres / R. Rubio.POOL / Europa Press

La Comunitat Valenciana rebrà 650 milions d’euros del fons europeu, recollits dins del projecte REACT-UE, amb l’objectiu d’ajudar els territoris a enfortir l'estat del benestar, blindar els serveis públics i reactivar l'economia després de l'impacte de la pandèmia provocada per la Covid-19. Així ho ha acordat aquest divendres el govern espanyol, que distribuirà un total de 3.056,84 milions d’euros del Fons de Finançament a les comunitats autònomes. L’ajuda permet disposar de liquiditat per anticipat. 

A aquest fons estan adherides nou comunitats autònomes i la Comunitat Valenciana és la que més finançament rebrà després de Catalunya, amb 1.487 milions d’euros. 

Una ampliació que dona més agilitat a l’economia

El març passat Hisenda va aprovar el procediment i les condicions necessàries perquè els diversos territoris puguen adherir-se al nou fons de liquiditat REACT-UE, que permetrà anticipar aquestes quantitats a les comunitats que ho han sol·licitat sense comprometre el seu pressupost ni el calendari de pagaments a la resta de proveïdors i creditors.

Aquestes ajudes s’espera que es financen en tres desembossaments anuals, sempre en funció del ritme d'execució dels programes i de les necessitats financeres de les comunitats autònomes. No obstant això, durant el 2021 es preveuen dos pagaments: el primer amb una quantitat màxima que en cap cas podrà superar la meitat de l’ajuda assignada anualment per Hisenda en aquest acord. I un segon desembossament que s'haurà de sol·licitar al setembre en funció de les necessitats de liquidació acreditades.

Per tant, en un primer període la Comunitat Valenciana rebrà 325 milions d’euros, que es podran ampliar d'acord amb les seues necessitats. 

També et pot interessar

stats