La Comunitat Valenciana rep 112 milions dels avançaments del sistema de finançament

El govern espanyol avança el pagament dels lliuraments a compte per a donar liquiditat per a fer front a la crisi del coronavirus.

La Comunitat Valenciana rep 112 milions dels avançaments del sistema de finançament
La Comunitat Valenciana rep 112 milions dels avançaments del sistema de finançament

El Ministeri d’Hisenda abona aquest dilluns el primer pagament de les bestretes del sistema de finançament, 1.434 milions d'euros dels 2.867,08 anunciats per a donar liquiditat a les comunitats autònomes i les ciutats autònomes perquè facen front a la crisi del coronavirus.

Dels 1.434 milions que es repartiran en aquest primer pagament, a la Comunitat Valenciana li corresponen uns 112 milions. La segona meitat es pagarà al voltant del 17 d'abril.

Puig exigeix avançar el 50% de la liquidació de 2018

No obstant això, Puig també li ha exigit al govern espanyol avançar el 50% de la liquidació de 2018 i la liquidació del FLA ordinari i l’extraordinari "per a poder pagar a les pimes i alleugerir la tensió de tresoreria que tenen”.

De fet, el Ministeri d'Hisenda ja va avançar que estudiava la possibilitat d'avançar a les comunitats que ho sol·licitaren una part del pagament de la liquidació de l'exercici del 2018, que s'ha de realitzar el 2020 i que, en condicions normals, s'abona a mitjan any.

Soler creu que les mesures "són correctes però insuficients"

D'altra banda, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, va explicar que aquests diners es destinaran a dotar de recursos el sistema sanitari contra el coronavirus, a les ajudes que necessiten les famílies més vulnerables i a ajudar que els autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses “salven la situació”.

De totes maneres, va matisar que les mesures del govern d’Espanya són correctes, però “insuficients”.

També et pot interessar

stats