La Comunitat Valenciana rep 1,2 milions de turistes estrangers a l'agost, un 1,9% més que en 2017

A Espanya, el nombre de visitants internacionals baixa un 2% i acumula dos mesos de descens.

La valenciana i Andalusia són les úniques comunitats que van rebre més turistes respecte a l'any passat
La valenciana i Andalusia són les úniques comunitats que van rebre més turistes respecte a l'any passat / Kai Foersterling (Efe)

La Comunitat Valenciana va rebre a l'agost 1,2 milions de turistes internacionals, xifra que suposa un augment de 1,9% respecte al mateix mes de 2017, segons l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur), difosa per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El conjunt d'Espanya va rebre 10 milions de visitants internacionals, quasi un 2% menys. Per tant, ja són dos mesos de descens, sobretot a causa de la baixada en dos dels principals mercats emissors, el Regne Unit i Alemanya.

La valenciana i Andalusia (1,96% més) són les úniques comunitats que van rebre més turistes respecte a l'any passat. Amb tot, Catalunya continua sent la primera destinació, amb prop del 24% del total, seguida de les Illes Balears i Andalusia.

El turisme s'estanca però gasta més

L'enquesta Frontur mostra que Espanya ha superat els 57,3 milions de turistes internacionals en els huit primers mesos de l'any. L'augment és només del 0,1% en xifres interanuals.

En canvi, entre gener i agost, la despesa dels visitants estrangers ha arribat als 62.230 milions d'euros, un increment del 2,8%, d'acord amb l'enquesta de despesa turística (Egatur).

Segons Eva Blasco, vicepresidenta de Relacions Internacionals de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges, el gran repte és incrementar la despesa "per la via de la qualitat", així com la potenciació del turisme de negocis, el qual "deixa una despesa superior".

També et pot interessar

stats