La Comunitat Valenciana registra el segon millor saldo d'entrada i eixida d'empreses el 2019

498 empreses se’n van anar rumb a altres regions i 590 s’hi van instal·lar, la qual cosa llança un saldo positiu de 92.

La Comunitat Valenciana registra el segon millor saldo d'entrada i eixida d'empreses el 2019
La Comunitat Valenciana registra el segon millor saldo d'entrada i eixida d'empreses el 2019

La Comunitat Valenciana va tancar 2019 amb el segon millor saldo d'entrada i eixida d'empreses d'Espanya. En aquest temps, 498 empreses van traslladar la seua seu a altres regions i 590 s’hi van instal·lar. Això llança un saldo positiu de 92, segons les dades del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles d'Espanya.

Andalusia és la comunitat que millor saldo presenta i Catalunya obté el balanç més negatiu (-324), amb 948 empreses que van traslladar la seua seu fora de la regió.

11.000 noves societats

La Comunitat Valenciana va tancar l'últim exercici com a quarta autonomia en constitució d'empreses després de Madrid, Catalunya i Andalusia.

De les 11.028 noves societats creades durant l'any 2019, la immensa majoria (10.952) eren societats limitades, 21 societats anònimes i la resta presentaven altres formes societàries. Per províncies, a València es van crear 5.343 empreses noves; a Alacant, 4.706; i a Castelló, 979.

Respecte a 2018, la Comunitat Valenciana experimenta una lleu caiguda (-1,6%). En el conjunt de l'estat es van crear 94.840 societats, una xifra lleugerament inferior també a la registrada el 2018, amb un retrocés en aquest cas de l’1,2%.

Climent: “Una gran plataforma perquè s'hi assenten empreses”

Així, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha destacat que la Comunitat Valenciana “és una gran plataforma perquè s'hi assenten empreses i activitat econòmica amb projecció de futur”.

Climent ha recordat que la Comunitat Valenciana “té una situació privilegiada geoestratègica al centre de l'arc mediterrani occidental que facilita un ràpid accés tant al mercat espanyol com europeu”. Això converteix la Comunitat, segons el conseller, en “un vertader hub logístic del sud d'Europa i un enllaç fonamental amb l'Amèrica Llatina”.

També et pot interessar

stats