La Comunitat Valenciana registra la major caiguda de preus hotelers

Les pernoctacions hoteleres a la Comunitat Valenciana baixen un 3,3%.

La destinació principal que trien els viatgers estrangers són les Illes Balears, amb un 25,8% del total
La destinació principal que trien els viatgers estrangers són les Illes Balears, amb un 25,8% del total / Europa Press

La Comunitat Valenciana ha registrat, a l'octubre, la major caiguda de preus en els hotels, amb un descens del 0,66% respecte del mateix mes de l’any passat, segons publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’enquesta sobre Conjuntura turística hotelera, referida a l’octubre constata que, en tot l'estat, els preus han augmentat un 1,43% respecte de l’octubre del 2017. A més de la Comunitat Valenciana, només dos autonomies més han experimentat un descens dels preus: Múrcia (–0,6%) i Catalunya (–0,27%).

Les comunitats més visitades pels residents a Espanya són Andalusia (on s’ha registrat un 18,7% de les pernoctacions), Catalunya (12,3%) i la Comunitat Valenciana (12,1%). Quant als no residents, les destinacions més triades són les Illes Balears (25,8% de les pernoctacions), les Canàries (25,1%) i Catalunya (17%).

Així mateix, les estades als establiments hotelers han augmentat un 0,8%, de les quals un 0,2% són dels residents a Espanya i un 1%, dels no residents.

Les pernoctacions hoteleres a la Comunitat Valenciana baixen un 3,3%

Les pernoctacions als establiments hotelers de la Comunitat Valenciana de viatgers residents a Espanya, que representen el 12,1% del total nacional, es van reduir un 3,3% a l’octubre. No obstant això, al conjunt espanyol van augmentar un 0,8% a l’octubre, amb la qual cosa trenquen quatre mesos consecutius a la baixa.

El personal contractat en allotjaments dels hotelers espanyols va augmentar un 3,08% a l’octubre i encadena 54 mesos a l’alça. Les Canàries van presentar el grau més elevat d’ocupació per places durant l’octubre (77,5%), seguida de Comunitat de Madrid (65,1%), les Illes Balears (64,8%) i la Comunitat Valenciana (62,3%).

La facturació mitjana diària dels hotels per cada habitació ocupada va ser de 83,7 euros a l’octubre, una xifra que suposa un augment del 2,2% pel que fa al mateix mes de 2017. L’ingrés mitjà diari per habitació disponible (RevPAR), que està condicionat per l’ocupació registrada als establiments hotelers, va aconseguir els 56,7 euros, amb un augment del 2,5%.

També et pot interessar

stats