La Comunitat Valenciana rebrà 719 milions dels fons Feder fins a 2027

La Generalitat ha executat completament el pressupost assignat en el primer programa, dos anys abans que acabe el termini de la UE

La seua de la Comissió Europea a Brussel·les en una imatge d'arxiu
La seu de la Comissió Europea a Brussel·les, en una imatge d'arxiu / Yves Sherman (Reuters)

La Comunitat Valenciana rebrà 719 milions d'euros del nou programa operatiu Feder 2021-2027. Aquesta xifra suposa un increment d’un 22% respecte a l’anterior programa 2014-2020, quan es van aconseguir 590 milions d'euros i que la Generalitat ha executat completament, dos anys abans que acabe el termini establit per la Unió Europea per a certificar aquestes actuacions.

El conseller d'Hisenda, Arcadi España, ho ha anunciat després de mantindre una reunió de treball a Brussel·les amb la Direcció General de Política Regional. Segons España, aquesta quantitat permetrà al govern valencià el finançament de projectes d'autosuficiència energètica, l’impuls dels sectors productius, una aposta per la digitalització i la lluita contra el canvi climàtic, “que són també els eixos que ha marcat la Unió Europea com a prioritaris”.

“Es tracta d'una xifra positiva, que reflecteix l'esforç de tots els òrgans gestors i de la Direcció General de Fons Europeus”, ha apuntat el conseller, per a qui la Generalitat “s'ha convertit en un referent consolidat de gestió eficient dels recursos comunitaris”.

Sobre el repartiment de recursos del Feder, España ha destacat que en el pròxim programa tres departaments del Consell aglutinaran una major part dels recursos que es rebran fins a 2027, ateses les prioritats fixades per la UE: la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; la d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; i la d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Cadascuna disposarà de més de 120 milions d’euros, fins a arribar als 419,2 milions del total que conformen el programa.

En concret, les inversions d'aquests departaments aniran destinades a finançar projectes d'I+D desenvolupats per centres tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l'enfortiment del sistema valencià d'innovació, a la millora de l'eficiència energètica d'edificis, a la construcció de noves infraestructures i a la restauració d'ecosistemes forestals, entre altres.

La Generalitat ha destacat també els fons que rebrà la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la de Sanitat Universal i Salut Pública, ja que les dues superaran els noranta milions d'euros d'inversió.

També et pot interessar

stats