La Comunitat Valenciana, quarta autonomia espanyola amb major inversió estrangera

En 2018 el territori valencià va aconseguir 965 milions d'euros, que se sumen “a les bones xifres” de l’any anterior.

La Comunitat Valenciana, quarta autonomia espanyola amb major inversió estrangera
La Comunitat Valenciana, quarta autonomia espanyola amb major inversió estrangera

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia espanyola amb major inversió estrangera en 2018, període en què va aconseguir 965 milions d'euros. El territori valencià només se situa per darrere de Madrid i Catalunya, i molt pròxim al País Basc, que ha rebut una inversió de 969 milions d'euros.

Pel que fa a l’estat espanyol, la inversió forana en 2018 va arribar a 46.828 milions. Madrid representa un 85% del total de la inversió estrangera rebuda a Espanya, seguida de Catalunya (6%), i el País Basc i la Comunitat Valenciana, amb un 2%.

Segons la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, aquest ingrés se suma a les “bones xifres” aconseguides en 2017. De fet, destaca que, des dels anys 90, és la primera vegada que es registra aquesta inversió durant dos anys consecutius.

Itàlia, principal inversor a la Comunitat Valenciana

Quant a l'origen de les inversions, Itàlia va ser el primer país inversor estranger en el territori valencià, amb 495 milions d'euros i que suposa un 51% del total rebut. Li segueixen Regne Unit, amb 121 milions d'euros i Portugal, amb 84 milions d'euros. Entre les principals destinacions destaca el dinamisme de Suècia, Alemanya, Itàlia i França, que van duplicar el valor de les inversions en la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats