La Comunitat Valenciana va rebre 5,7 milions de turistes estrangers entre gener i agost

El primer país emissor de visitants estrangers és França, seguit del Regne Unit

Turistes estrangers a Benidorm
Turistes estrangers a Benidorm / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ha sigut la quarta destinació de turistes internacionals el mes d'agost en rebre el 12% del total de viatgers. En concret, va rebre 1.058.896 turistes, un 40,4% més respecte de la xifra registrada en el mateix mes de 2021, amb una despesa de 1.388 milions, segons dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, en els huit primers mesos de l'any el nombre de visitants internacionals va superar els 5,7 milions. El primer país emissor és França, que suposen el 27,3% de turistes, seguit del Regne Unit, que representen el 21,4%.

Són 15 mesos consecutius creixent, segons dades de l'INE, però encara no estem en les dades de l'agost del 2019, abans de la pandèmia.

Venen més que l'any passat i es gasten més. Els turistes estrangers s'han deixat més d'11.000 milions, un 90% més que l'any anterior.

Els britànics ja superen als espanyols a Benidorm

El mercat internacional ha sigut "clau a mantindre els bons resultats d'ocupació" hotelera en la segona meitat de setembre passat en la Comunitat Valenciana, fins al punt que "els britànics regnen a Benidorm i, de nou, donen un sorpasso al turisme nacional", segons han destacat la patronal Hosbec.

Hosbec ha concretat que, tant a la província de València com en la d'Alacant, "els turistes estrangers suposen més del 50% del total" i han contribuït a obtindre aquests "bons resultats" en el sector. Els britànics suposen el 42% dels turistes a Benidorm enfront d'un 41% de turistes espanyols, i és el primer mercat emissor en tota la província d'Alacant".

La millor dada d'ocupació s'ha registrat a València, amb un 86,2%, seguit de Benidorm, amb un 84,2%, mentre que la Costa Blanca i Castelló han estat en un 75% i 73%, respectivament.

Si es manté la tendència, la Comunitat Valenciana superarà enguany els huit milions de turistes internacionals, quasi nivells de prepandèmia.

També et pot interessar

stats