La Comunitat Valenciana es promociona com a destí gastronòmic en Madrid Fusión

Dos-cents professionals valencians presentaran sota la marca L'Exquisit Mediterrani el seu producte amb un programa amb 34 presentacions, tastos i degustacions

Estand de la Comunitat Valenciana a Madrid Fusión
Estand de la Comunitat Valenciana a Madrid Fusión / Twitter: @GVAturisme

La Comunitat Valenciana s'exhibeix com a destí gastronòmic mediterrani en la XXI edició de Madrid Fusión, considerada com la gran cita de la innovació, l'avantguarda creativa i impulsora de tendències i nous talents en el món de la cuina.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, visita aquest dimarts l'estand de Turisme, que sota la marca L'Exquisit Mediterrani, presenta l'oferta de gastronomia i innovació culinària de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'un estand de 82 metres quadrats en el qual es mostrarà durant tres dies a través de la marca L'Exquisit Mediterrani el millor de la gastronomia i oferta de restauració del destí, així com els millors productes autòctons mediterranis.

L'oferta contempla producte enoturístic, productes amb Denominació d'Origen, restaurants, productors agroalimentaris i empreses vinculades a la gastronomia i al turisme gastronòmic, a més de la Xarxa de Centres de Turisme de la Generalitat.

Activitats

A l'estand s'han programat prop de 35 presentacions, tasts i degustacions. En concret, se celebraran setze xous de cuina, catorze tasts i tallers de diferents productes, a més d'altres quatre presentacions.

També es presentaran els dos principals esdeveniments gastronòmics que acollirà la Comunitat Valenciana el 2023: la Gala dels Sols Guia Repsol, que se celebrarà a Alacant el 27 de febrer i la gala The World's 50 Best Restaurants, que acollirà València el mes de juny.

Destaca també la important presència en el certamen de grans cuiners, com Quique Dacosta, Alberto Ferruz i Ricard Camarena. També cal assenyalar el gran paper de joves professionals valencians, com Alba Esteve Ruiz, del Restaurant Alba d'Alacant, que opta com a candidata al prestigiós concurs de cuiner revelació en representació de la Comunitat Valenciana.

Les ciutats de Dénia, València i Cullera, també tindran una presència activa com a destins Saborea España a la Cimera de Gastronomia, en la qual mostraran la seua millor oferta culinària a través de les activitats, tastos i degustacions programades.

Madrid Fusión s'ha consolidat al llarg de les 21 edicions com el congrés d'alta cuina més rellevant del món per la seua contribució a la creació d'una escena global de la gastronomia, al descobriment de nous xefs i la detecció i impuls de tendències i avantguardes.

També et pot interessar

stats