La Comunitat Valenciana és la primera en impagaments d'hipoteques

També lidera l'activitat immobiliària per població, amb 3,5 compravendes d'habitatges per cada mil habitants.

La Comunitat Valenciana lidera l'activitat immobiliària per població
La Comunitat Valenciana lidera l'activitat immobiliària per població / Europa Press

La Comunitat Valenciana és la primera autonomia en impagaments d'hipoteques d'habitatge, amb 1.831 impagaments, per davant de Catalunya i Andalusia. Així es desprén de l'informe donat a conéixer aquesta dillun a Madrid pel Col·legi de Registradors de la Propietat. En relació amb les dacions en pagament, la valenciana és la tercera comunitat, amb 188 operacions en el quart trimestre, 

D'altra banda, la Comunitat Valenciana lidera l'activitat immobiliària per població, amb 3,5 compravendes d'habitatges per cada mil habitants, un punt per damunt de la mitjana espanyola (2,57), segons informa el col·legi valencià de registradors de la propietat. Un trimestre més, destacat el col·legi, les dades de compravenda de vivendes reflecteixen una posició "dominant" de la Comunitat pel que fa al nombre d'operacions en funció de la seua població.

En nombre total d'operacions, la Comunitat Valenciana va ser tercera de l'Estat amb 17.643 operacions registrades, 2.167 van correspondre a vivenda nova i 15.476 a habitatge usat. Per províncies, Alacant va registrar 8.834 transaccions, Castelló 1.947 i València 6.862.

Alacant lidera la demada d'habitatge estranger

D'altra banda, durant el quart trimestre la Comunitat Valenciana va tornar a duplicar la demanda estrangera d'habitatges registrada a Espanya. Alacant va ocupar la primera posició provincial amb 41,2% de quota estrangera, seguida des de lluny per Tenerife (34,5) i Balears (34,1), mentre que a València es va situar en un 10,1% de quota, i a Castelló el 13,2%. Les nacionalitats amb major activitat de compra per estrangers a Espanya han sigut, per aquest orde, britànics, alemanys, francesos, belgues i italians.

També et pot interessar

stats