La Comunitat Valenciana perd un quasi un 73% de turistes estrangers fins al novembre

En els primers onze mesos de l'any 2020 han visitat la comunitat quasi 2,5 milions.

Turista britànic a l'aeroport durant la seua visita a Espanya
Turista britànic a l'aeroport durant la seua visita a Espanya / EFE

Una altra de les principals conseqüències de la pandèmia del coronavirus és l'impacte negatiu sobre el turisme i tot el que suposa aquest sector. A la Comunitat Valenciana, com a la resta d'Espanya, l'efecte s'ha fet notar de manera considerable.

De fet, fins aquest passat novembre de 2020 han arribat poc menys de 54.000 turistes estrangers, el que suposa una reducció de fins al 90% respecte del mateix mes de l'any passat. A més, les xifres acumulades deixen un registre total d'uns 2,5 milions de turistes estrangers en els primers onze mesos de l'any, un 72,7% menys que en els primers onze mesos de l'any 2019.

A la Comunitat Valenciana, com en altres comunitats, principalment de costa, o la Comunitat de Madrid per ser la capital de l'Estat, el descens del turisme ha sigut molt més considerable. De fet, en aquesta última, el descens al mes de novembre ha sigut de fins al 95% respecte del mateix mes de l'any anterior; i a les Illes Balears el descens de turistes en els primers onze mesos ha sigut del 87,5%.

En el total del conjunt del país, la variació al novembre respecte del de 2019 va ser d'un 81,1% menys amb l'arribada de quasi 457.000 turistes estrangers. En el total dels primers onze mesos, el descens també va ser considerable, amb un 76,9% menys. Encara així, a tot Espanya van arribar més de 18.300.000 persones.

Britànics i belgues, principals turistes

Tot i que el descens de turistes ha sigut considerable al novembre, es destaca que el principal públic que ha elegit la Comunitat Valenciana com a destinació ha sigut el britànic. De fet, un de cada cinc turistes prové del Regne Unit. Aquesta xifra es podria veure ressentida en futures actualitzacions a causa del Brexit i de l'impacte que pot representar sobre el turisme.

D'altra banda, el segon país que més turistes ha generat a la Comunitat Valenciana ha sigut Bèlgica, amb un 16,6% del total.

També et pot interessar

stats