La Comunitat Valenciana lidera la sinistralitat laboral mortal en el primer trimestre

Els accidents laborals mortals s'han incrementat més d'un 57% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades oficials.

Els accidents laborals mortals s'han incrementat més d'un 57%  respecte al mateix període de l'any passat, segons dades oficials.
Els accidents laborals mortals s'han incrementat més d'un 57% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades oficials.

La Comunitat Valenciana lidera la sinistralitat laboral mortal a Espanya en el primer trimestre de l'any, segons dades difoses per Comissions Obreres del País Valencià a partir de xifres oficials. En aquest període, els accidents mortals s'han incrementat més d'un 57% respecte del mateix trimestre de l'any passat. En concret, els accidents mortals en el treball han passat de 14, en el primer trimestre de 2017, a 22 enguany. Això vol dir, segons destaca CCOO-PV, que cada quatre dies mor una persona al seu lloc de treball.

La secretària de Salut Laboral de Comissions Obreres del País Valencià, Mila Cano, en declaracions a À Punt, ha reclamat més mitjans per a Inspecció de Treball i campanyes de formació per a treballadors i empresaris. Entre les causes, Cano assenyala la precarietat i la falta de prevenció en les empreses: "No hi ha una cultura preventiva real en les pimes valencianes", ha afirmat. També ha alertat que les dades reals són encara pitjors perquè hi ha sinistres que no es declaren i ha indicat que acumulem cinc anys de tendència alcista "mes rere mes".

De fet, la situació no està millorant aquest segon trimestre. Sense anar més lluny, divendres hi va haver dos nous sinistres mortals: un en una empresa taulellera d'Onda, a la Plana Baixa, que va costar la vida a un treballador de 29 anys; i un altre a Algemesí, a la Ribera Alta, en què va morir un operari de l'ajuntament de 46 anys.

Dels 22 morts registrats aquest primer trimestre, la gran majoria, 16, són de les comarques de València. A més, en aquest mateix període de 2018 hi ha hagut set accidents mortals in itinere  a la Comunitat Valenciana, mentre que l'any passat n'hi va haver dos. 

També et pot interessar

stats