La Comunitat Valenciana lidera la recuperació turística, segons un informe del Consell

En els primers mesos del 2022 s'ha produït un increment del 750% de turistes internacionals en comparació amb el mateix període de l'any anterior

Platja de Benidorm plena de turistes aquesta Setmana Santa
Platja de Benidorm plena de turistes aquesta Setmana Santa / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana lidera la recuperació de l'activitat turística, segons les conclusions d'un informe que ha realitzat la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques de Presidència de la Generalitat.

De l'informe es desprén que en aquests primers mesos de 2022 ha arribat un 750% més de turistes procedents d'altres països respecte al mateix període de l'any anterior, i que només al mes de febrer van ser 400.000 els turistes estrangers que ens van visitar, davant els 30.000 que ho van fer al febrer del 2021.

Per a la directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, aquestes dades "permeten ser optimistes respecte als pròxims mesos" i mostren la "fortalesa" d'un sector que va saber resistir en els pitjors moments de la pandèmia de la covid-19.

L'estudi es basa en dades de pernoctacions hoteleres i turisme estranger de gener a març, que recull l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i permet confirmar, en paraules de Berenguer, "un fortíssim repunt del turisme, ja que portem onze mesos seguits a l'alça, després de l'enfonsament el 2020 per la crisi sanitària internacional”.

La recuperació del sector turístic valencià ve impulsada, segons l'informe, per "l'intens creixement" del turisme estranger a la província d'Alacant, on les pernoctacions hoteleres han crescut enguany un 650%. A les comarques del sud, el turisme internacional ha crescut un 1.200%, i només a Benidorm aquesta xifra augmenta a més del 4.000%.

També s'ha superat el nivell de despesa mitjana per turista previ a la pandèmia. Així, al gener de 2022 es va xifrar en 1.148 euros per turista i al febrer de 2022 en 1.207 euros. En tots dos casos, se superen els 1.000 euros de despesa per turista registrats al gener i febrer de 2020, encara en el període anterior a la crisi sanitària internacional.

També et pot interessar

stats