La Comunitat Valenciana lidera el creixement per autonomies de la producció industrial al novembre

Segons les dades de l'INE, registra un augment del 3,9% interanual enfront del descens del 2,8% en el conjunt de l'Estat.

Operaris treballant en una indústria en una imatge d'arxiu
Operaris treballant en una indústria en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Comunitat Valenciana ha liderat el creixement per autonomies de la producció industrial durant el mes de novembre, amb un augment del 3,9% interanual, enfront del descens del 2,8% en el conjunt de l'Estat. Així es recull en les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A més de la Comunitat Valenciana, la taxa anual de la producció industrial ha sigut positiva en tan sols tres comunitats autònomes més: Madrid (3,6%), Castella-la Manxa (2,9%) i Galícia (0,9%). Per contra, fins a quatre comunitats acumulen descensos superiors de dos dígits, com Extremadura (19,4%), Múrcia (11,2%), les Balears (10,7%) i La Rioja (10,2%).

 

L'índex de producció industrial mesura l'evolució de l'activitat productiva de les branques industrials de l'economia espanyola, exclosa la construcció, en termes de quantitat i qualitat i eliminant la influència dels preus.

A Espanya, la producció industrial ha registrat un descens interanual del 2,8% al novembre, després d'haver aconseguit un increment del 3,6% a l'octubre. En el conjunt de l'Estat el descens s'ha produït en tots els sectors, amb l'energia (5,6%) i els béns intermedis (3,0%) al capdavant.

També et pot interessar

stats