La Comunitat Valenciana lidera la compravenda d'habitatges per població durant l'estat d'alarma

Durant el segon trimestre s'han registrat 10.389 operacions, un 43,8% menys que en l'anterior pels efectes del coronavirus.

Habitatges en una imatge d'arxiu
Habitatges en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Comunitat Valenciana continua liderant l'activitat immobiliària per població a Espanya. Durant el segon trimestre del 2020, i malgrat l'estat d'alarma pel coronavirus, s’han inscrit 2,08 compravendes d'habitatges per cada mil habitants, una quota que supera la mitjana estatal, fixada en 1,6, segons les dades que ha donat a conéixer el Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils d'Espanya. Alacant encapçala la classificació provincial amb 2,62 operacions per cada mil habitants, mentre que Castelló figura en quart lloc, amb una quota de 2,25.

Amb un total de 10.389 compravendes d'habitatges registrats durant el segon trimestre, 1.394 d'habitatge nou i 8.995 de segona mà, la Comunitat Valenciana s'ha situat com a quarta amb més operacions. No obstant això, hi ha una caiguda del 43,8% respecte del trimestre anterior.

D'abril a juny, Alacant ha sigut la tercera província en nombre de compravendes totals (4.906) per darrere de Madrid i Barcelona, mentre que València se situa en quart lloc, amb 4.193 operacions. A Castelló s’han tancat 1.290 operacions, amb un descens del 35,4% davant del primer trimestre, el menor de les tres províncies.

Espanya ha registrat el segon trimestre 76.545 compravendes, de les quals 14.286 van correspondre a habitatge nou i la resta, 62.259, a habitatge usat.

Alacant lidera la demana estrangera

La Comunitat Valenciana ha sigut la tercera amb més pes d'estrangers en l'adquisició d'habitatges (21,7%), tan sols superada per les Illes Balears (24,6) i les Canàries (24,5). El principal artífex és Alacant, on el 35,2% de les operacions va tindre com a protagonistes ciutadans estrangers.

La Comunitat Valenciana, la primera en desnonaments

La Comunitat Valenciana, la primera en desnonaments

D'altra banda, el nombre de certificacions d'habitatge per impagament ha baixat un 49,3% a Espanya en relació amb el trimestre anterior, amb un total de 2.792 operacions d'inici d'execució hipotecària, nou mínim històric. Del total, la Comunitat Valenciana en registra 788, fet que la situa en el primer lloc de la classificació autonòmica, seguida de prop per Catalunya i Andalusia.

També et pot interessar

stats