La Comunitat Valenciana, l’autonomia més cara per a heretar a Espanya

Segons la Conselleria d’Hisenda, el 87% de les herències gestionades el 2017 no van pagar cap tribut.

La Comunitat Valenciana, l’autonomia més cara per a heretar a Espanya
La Comunitat Valenciana, l’autonomia més cara per a heretar a Espanya

La Comunitat Valenciana és la regió més cara per a heretar a Espanya, segons un estudi de la companyia especialista en defensa jurídica ARAG. De fet, es pot arribar a pagar fins a 22 vegades més que a Catalunya i 14 més que a Madrid.

En general, els resultats mostren que la normativa estatal i la de les comunitats autònomes segueixen el criteri de la progressivitat. És a dir, a major patrimoni heretat, major tributació. L’única regió que no obeeix aquest procediment és la de Castella-la Manxa, on la bonificació en herències entre pares i fills és del 100%.

En altres regions no solament augmenten progressivament els trams de les herències, sinó també els tipus. És el cas de la Comunitat Valenciana, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Àlaba, Guipúscoa i Biscaia. Per part banda, Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Galícia són les comunitats exemptes de pagar impostos en herències de 300.000 euros.

El 87% de les herències gestionades el 2017 no van pagar cap tribut

No obstant això, la Conselleria d’Hisenda ha assegurat que el 87,4% de les 173.103 herències gestionades a la Comunitat Valenciana el 2017 no van pagar cap tribut. Així mateix, han dit que el 6% va pagar una quota inferior a 1.000 euros, el 3,4% entre 1.000 i 5.000 euros, i el 3,2% va tributar per damunt dels 5.000 euros.

Des de la conselleria subratllen que l’objectiu de la política fiscal és avançar cap a una major coresponsabilitat fiscal i progressivitat en el sistema. Tanmateix, expliquen que “el dèficit de recursos que pateix la Comunitat Valenciana com a conseqüència de l’actual sistema de finançament fa que no es puguen reduir més els impostos”.

També et pot interessar