La Comunitat Valenciana incrementa la recaptació en quasi tots els impostos

"Les xifres avalen la gestió tributària que està duent a terme el Consell", ha reconegut la directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz

La Comunitat Valenciana incrementa la recaptació en quasi tots els impostos
La Comunitat Valenciana incrementa la recaptació en quasi tots els impostos

La Comunitat Valenciana consolida el creixement econòmic gràcies a l'increment en la recaptació de quasi tots els impostos, ha assegurat la directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz. La recaptació de l'impost de transmissions Patrimonials ha augmentat un 52% més que el 2020, fins i tot per damunt d'anys previs a la crisi de la covid-19. Sonia Díaz també ha confirmat que "aquesta recuperació econòmica s'ha registrat de manera generalitzada en tots els indicadors, a excepció del joc".  

La Generalitat ha registrat a la fi del 2021 un creixement dels recursos per tributs propis i cedits. Això ha provocat ''un canvi de tendència respecte a l'exercici 2020, quan es va veure un descens dels ingressos del 14,9% per l'impacte a l'activitat econòmica a causa de la pandèmia", ha indicat Díaz.

Per la covid-19, el 2020 els ingressos tributaris de la Generalitat van caure un 15%. El 2021 els ingressos han remuntat i s'han situat en 2.114 milions. Això ha fet que se superen els nivells anteriors a la pandèmia i també les previsions per a aquest exercici.

"Les dades evidencien, per una banda, que l'economia de la Comunitat Valenciana ha aconseguit superar el sotrac més dur de la crisi sanitària i ha començat un camí de recuperació amb bones perspectives de cara al futur", ha indicat la directora de l'ATV.

Altres impostos en què s'ha incrementat la recaptació són l'impost sobre els actes jurídics documentats (AJD), un 27% i l'impost de successions, que ha crescut un 27,34%. Rosa Díaz explica que "és possible que es reflectisquen els efectes de la mortalitat en els pitjors mesos de la pandèmia, encara que és important reiterar que la formalització de les herències requereix temps". També és destacable el creixement de l'impost de donacions, el 111%. I per la banda contrària, l'impost de patrimoni és el que menys ha crescut, amb només un 7,2%.

Lluita contra el frau fiscal

A aquestes xifres cal afegir els resultats de l'acció de l'ATV en la lluita contra el frau fiscal. "En els últims mesos l'Agència ha apostat més per fomentar les autoliquidacions voluntàries i per incrementar l'assistència a les persones contribuents per al pagament voluntari de les obligacions, que per campanyes intensives de sanció". Això ha motivat, segons la directora de l'ATV, "una major conscienciació de la ciutadania, que s'hagen reduït les sancions per impagament i fins i tot que estem detectant que molts contribuents s'estiguen posant al corrent de pagaments endarrerits d'anys anteriors".

 

També et pot interessar

stats