La Comunitat Valenciana encapçala l'increment del lloguer a tot Espanya, amb prop d'un 19%

Les xifres han augmentat en els últims sis mesos fins situar-se en dades similars a les dels anys previs a la crisi.

Gratacels a Benidorm
Gratacels a Benidorm

El mercat immobiliari a la Comunitat Valenciana ha marcat en el primer semestre del 2018 un rècord històric pel que fa al preu del lloguer, que ha pujat quasi un 19%. Aquesta xifra posa el territori valencià liderant el rànquing de l'increment del lloguer al conjunt Espanya, que ha experimentat una variació mitjana del 7,85%.

El preu mitjà del lloguer en l'àmbit nacional fa més de tres anys que no para d'encarir-se i ha assolit rècords en els últims sis mesos en desenes de localitats, la major part a Madrid, i la costa del Mediterrani. De fet, Barcelona i Madrid continuen sent les ciutats espanyoles on ix més car llogar un pis, però el territori valencià, sobretot a les zones de costa, ha experimentat un increment mitjà del 18,93%. 

D'aquesta manera, la pujada del lloguer en la Comunitat Valenciana se situa per davant de l'experimentada en altres comunitats autònomes, com ara les Canàries (un 17,16%) i Navarra (14,82%).

Les xifres han augmentat de tal manera que el preu mitjà del lloguer és ja similar al dels anys del boom, previs a la crisi, tant a les grans ciutats -especialment Barcelona i Madrid- com en municipis costaners d'Andalusia, la Comunitat Valenciana, les Balears i Catalunya.

Enguany, el lloguer mitjà al territori valencià arriba als 921 euros al mes. De les tres capitals de província valencianes, els preus han pujat especialment a Alacant, un 14%. La segueixen Castelló i València, amb un increment pròxim al 5%.  

També et pot interessar

stats