La Comunitat Valenciana encapçala el dèficit autonòmic, amb 1.345 milions d'euros

La Generalitat ho atribueix a la falta de finançament i insisteix que la despesa està per davall de la mitjana.

Palau de la Generalitat Valenciana.
Palau de la Generalitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana va registrar un dèficit de l'1,17% del PIB en els deu primers mesos de l'any, el major de totes les autonomies en termes absoluts, i va ser una de les quatre (junt amb Castella-la Manxa, Extremadura i Múrcia) que va superar l'1% de dèficit del PIB en aquest període.

Valors absoluts del dèficit autonòmic fins a l'octubre / À Punt NTC.

El nostre territori encapçala la necessitat de finançament, amb un saldo negatiu de 1.345 milions d'euros, molt per damunt de Catalunya (-669) i Andalusia (-647). Les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri d'Hisenda també assenyalen que, un any abans, la Comunitat Valenciana registrava un dèficit de 458 milions, el 0,41% del PIB.

Valors relatius del dèficit autonòmic fins a l'octubre / À Punt NTC.

En el seu conjunt, les comunitats autònomes van registrar un dèficit de 4.428 milions d'euros en els deu primers mesos de l'any, el 0,35% del PIB, enfront del superàvit de 1.632 milions de l'any passat, quan va suposar el 0,14% del PIB. De fet, enguany només quatre comunitats autònomes van presentar superàvit fins a l’octubre: les Canàries, Navarra, La Rioja i el País Basc.

La Generalitat ho atribueix a la falta de finançament

La Conselleria d'Hisenda ha explicat que el dèficit registrat fins al mes d'octubre és una xifra "puntual i condicionada pel calendari d'ingressos i pagaments", i certifica que existeix un problema d'ingressos per l'infrafinançament i no de despeses, que es mantenen lleugerament per davall de la mitjana de les autonomies.

També et pot interessar

stats