La Comunitat Valenciana és la destinació preferida en càmpings al gener

Destaca la Costa Blanca i, en concret, Benidorm i Oliva són els punts turístics amb més pernoctacions.

Càmping a Oliva en una imatge d'arxiu
Càmping a Oliva en una imatge d'arxiu

La Comunitat Valenciana és la destinació preferida en càmpings al gener, amb 646.730 pernoctacions, la qual cosa suposa un augment del 5,9% anual, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

A més, la Costa Blanca és la destinació preferida, amb 355.811 pernoctacions i una ocupació del 83,9% de les parcel·les oferides. Els punts turístics amb més pernoctacions són Benidorm, Cartagena i Oliva.

Les pernoctacions extrahoteleres augmenten un 1,9%

Les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) ha superat a Espanya els 5,5 milions al gener, la qual cosa suposa 1,9% més respecte al mateix mes de 2019.

El turisme nacional ha crescut el 8,1%, fins a superar els 1,2 milions, mentre que les pernoctacions efectuades per turistes estrangers han augmentat el 0,2% fins a aconseguir els 4,3 milions. Al gener, l’estada mitjana s’ha situat en sis nits per viatger.

L’estada mitjana s’ha situat en sis pernoctacions per viatger i, per tipus d’allotjament, les pernoctacions en apartaments turístics han baixat al gener un 0,4%.

La majoria de turistes són britànics i alemanys

El Regne Unit és el principal mercat emissor, amb més d’un milió de pernoctacions, un 5,4% menys que el gener de 2019. El següent mercat emissor és Alemanya, amb 473.305 pernoctacions, un 2,9% més.

D’altra banda, les pernoctacions en el conjunt d’allotjaments turístics col·lectius espanyols han superar els 21,5 milions al gener, amb un augment del 2,7% anual. Del total, un 74% va correspondre a hotels i un 26% a allotjaments turístics extrahotelers.

També et pot interessar

stats