La Comunitat Valenciana demana al govern subvencions per als hotels afectats per la fallida de Thomas Cook

Colomer posa sobre la taula la necessitat de trobar una solució per a la repatriació dels turistes britànics.

Imatge de portada: Els consellers de Turisme de les Canàries, les illes Balears, la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia, en la reunió amb la ministra Reyes Maroto

Representants de les àrees de Turisme dels governs de les Canàries, les illes Balears, la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia demanaran al govern espanyol que aplique subvencions per al sector hoteler en aquests territoris arran de la fallida de l'operador turístic Thomas Cook i, així, “tranquil·litzar” les empreses. 

Aquestes cinc comunitats autònomes són les regions que més es veuran afectades per la caiguda de l'agència de viatges, per la qual cosa aquest dilluns han acudit a una reunió al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç per a abordar la situació “excepcional” que s'obri després d'aquest esdeveniment. 

El principal objectiu és “articular mesures que donen tranquil·litat i seguretat a les empreses” d'aquestes zones, ja que constitueixen la “principal indústria” turística del país i en depenen econòmicament, segons el conseller de Turisme de les illes Balears, Iago Negueruela.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat que posarà sobre la taula la necessitat de trobar una solució per a la repatriació dels britànics que estan a Espanya per a “enfortir” la imatge d'Espanya com un país “fiable i segur”.

Colomer dona suport al plantejament d'aplicar incentius fiscals per a substituir amb celeritat el gegant britànic de viatges i que “altres companyies alternatives puguen operar” en la mateixa escala.

També et pot interessar

stats