La Comunitat Valenciana, cinquena autonomia en taxa de temporalitat

La taxa, del 28,8%, és dos punts superior a la mitjana estatal.

La Comunitat Valenciana, cinquena autonomia en taxa de temporalitat
La Comunitat Valenciana, cinquena autonomia en taxa de temporalitat

La Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia en taxa de temporalitat, amb un 28,8%, dos punts més que la mitjana estatal. Ara bé, entre 2006 i 2018, aquesta xifra s’ha reduït en més d’un 20%.

La taxa de temporalitat a Espanya, que se situa en el 26,8%, quasi duplica la de la Unió Europea, del 14,2%, segons la publicació 'Esenciales' de la Fundació BBVA i l'IVIE.

No obstant això, totes les comunitats autònomes mostren una disminució substancial de la taxa de temporalitat entre 2006 i 2018, especialment Madrid, on s'ha reduït en més d'un 30%.

Des del seu nivell màxim en 2006 i fins a 2013, coincidint amb la destrucció d'ocupació, la taxa de temporalitat va descendir un 32% a Espanya. No obstant això, amb la recuperació econòmica, ha tornat a augmentar i en l'actualitat és la més elevada de tots els països de la UE.

L'estudi també es refereix a la temporalitat per perfils, que és lleugerament superior entre les dones, tant a Espanya com a la UE. Tanmateix, a la Comunitat Valenciana a penes existeixen diferències entre sexes.

Per grups d'edat, és més elevada entre els més joves (16-24 anys) que entre la resta de grups tant a Espanya com a la UE. A més, a Espanya la taxa de temporalitat entre els joves (71,2%) és un 64% superior a la de la UE (43,3%). A la Comunitat Valenciana, aquesta se situa en el 74,2%.

Precisament, l'Associació per al Progrés de la Direcció i l'Associació Valenciana d'Empresaris ja va assenyalar la temporalitat com un dels reptes de l'economia valenciana. 

També et pot interessar

stats