La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb els impostos més elevats

Segons un estudi presentat pel Registre d'Assessors Fiscals, tributs com l'IRPF, l'IVA o els impostos especials continuen augmentant.

El Registre d'Assessors Fiscals ha presentat aquest dijous el Panorama de la fiscalitat autonòmica i foral 2020
El Registre d'Assessors Fiscals ha presentat aquest dijous el Panorama de la fiscalitat autonòmica i foral 2020 / Europa Press.

El lloc de residència del contribuent continua marcant diferències, en alguns casos de milers d'euros, en la tributació d'impostos per part de les comunitats autònomes. Les comunitats autònomes d'Astúries, Catalunya, Comunitat Valenciana i Extremadura són les regions que tenen els impostos més elevats, enfront d'Andalusia, la Comunitat de Madrid i Múrcia, que presenten els tributs més baixos.

Així es desprén del document Panorama de la fiscalitat autonòmica i foral 2020, presentat pel Registre d'Assessors Fiscals. L'estudi confirma que la recaptació autonòmica d'impostos parcialment cedits (com l'IRPF, l'IVA o els impostos especials) ha continuat augmentant, mentre que han baixat els cedits totalment, com el de patrimoni o successions i donacions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Els impostos propis de les comunitats, dels quals hi ha 70 en vigor, suposen només el 2,1% dels seus ingressos tributaris, calculats en 2.364 milions d'euros, i la major part, un 69,2%, estan relacionats amb la protecció del medi ambient. La repercussió sobre el total és mínima en el cas dels referits a emissió de gasos i la majoria correspon a l'aigua, que suposa el 93% dels ingressos per impostos propis en la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats