La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més desocupats de llarga durada

Segons l'anàlisi de Randstad, 140.400 persones estan en aquesta situació.

La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més desocupats de llarga durada
La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més desocupats de llarga durada

La Comunitat Valenciana està entre les autonomies amb més volum de persones desocupades de llarga durada, és a dir, que fa més de dos anys que estan en l'atur. En aquesta situació es troben 140.400 valencians i valencianes, segons es desprén de l'anàlisi de Randstad. 

En concret, durant el segon trimestre de 2018, la xifra d'aquest col·lectiu es va situar a tot Espanya en 1.274.600 persones. Aquestes dades mostren el descens més gran en xifres interanuals en el sector des de 2005, quan es va registrar un descens del 33%, si bé cal tindre en compte que el volum total d'aturats de més de dos anys en aquell moment era de 300.000 professionals.

Randstad ha detectat que durant el segon trimestre de 2008 es va registrar la xifra més baixa d'aturats de llarga durada, amb 254.500. Des d'aquell exercici, la xifra va augmentar durant sis anys consecutius. Durant els primers anys, els increments van ser superiors al 60%, però des de 2011 es va moderar fins a arribar al 12,6% registrat en 2014, quan es va arribar a la xifra més elevada (2.384.200 aturats). Des d'aleshores, el nombre d'aturats de llarga durada ha descendit durant quatre exercicis seguits.

Per trams d'edat, Randstad ha detectat "grans diferències" entre grups. Els aturats majors de 45 anys són els qui registren una taxa més elevada, ja que la meitat d'aturats majors de 45 anys es troba en aquesta situació des de fa més de dos anys. Darrere hi ha els professionals que es troben entre els 25 i els 45 anys (31,9%) i, finalment, els menors de 25 anys (14,1%).

El director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez, ha destacat que malgrat que s'ha produït un descens del 20% en el nombre d'aturats de llarga durada en l'últim any, continua havent més d'1,2 milions de persones a Espanya en aquesta situació. Pérez ha instat tots els agents implicats en el mercat laboral a unir esforços per a reduir la xifra, que considera "excessivament elevada".

També et pot interessar

stats